Skoči na glavno vsebino
Select Page

Tretješolci smo se odločili, da bomo poskušali med 8. septembrom (mednarodni dan pismenosti) in 8. oktobrom 2023 v okviru Nacionalnega meseca skupnega branja čim več brati in iskati zaklade, ki se skrivajo v knjigah.

Našo obljubo smo začeli izpolnjevati, ko smo v učilnice povabili šolsko knjižničarko Natašo Markič. Ta nam je predstavila življenje in delo Franceta Bevka. 17. septembra praznujemo dan zlate knjige. Na ta dan se je leta 1890 rodil in leta 1970 umrl slovenski pisatelj France Bevk, ki je dejal, da je “dobra knjiga zlata knjiga”. To je tudi začetek tekmovanja za bralno značko. Šolska knjižničarka nas je povabila, da obiščemo šolsko knjižnico, kjer lahko vsak učenec najde zanimivo knjigo ali pesniško zbirko ter jo predstavi sošolcem v okviru tekmovanja za bralno značko.

Še širši nabor knjig pa nam ponuja Lavričeva knjižnica Ajdovščina, ki je letos skupaj z Občino Ajdovščina poskrbela, da bomo lahko z branjem kar se da hitro začeli. Vsak tretješolec je dobil v dar knjigo Mateje Gomboc z naslovom Maks. Hvaležni smo jim za prejeto knjigo in obljubljamo, da nas bo ta še dodatno motivirala za širjenje bralne kulture med vrstniki.

V nacionalnem mesecu skupnega branja se bomo aktivno priključili tudi vseslovenski akciji medgeneracijskega branja, ki letos poteka pod geslom: Pokloni čas, polepšaj dan!

Če bi radi tudi sami izvedeli, kateri tip bralca ste, lahko preverite to preko kviza. Naj vam branje prežene skrbi in slabo voljo!

                                                                                                        Tretješolci

(Skupno 37 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost