Skoči na glavno vsebino
Select Page

Samostojno učenje

Samostojno učenje se je preselilo v domove učencev. Poleg navodil za učenje, ki jih dobivate od svojih učiteljev, vam posredujem nekaj bolj ali manj znanih in uporabnih namigov.Kako uporabljamo učbenik?

Prvi pogled v učbenik (kazalo, naslovi)Vprašanja(lastna vprašanja in vprašanja na koncu poglavja)Branje (aktivno branje, zapisovanje pomembnih izrazov, pregled vsega ob besednem delu besedila)Glasno ponavljanje (zapomnimo si, kar razumemo)Končni pregled (za osvežitev spomina, a ne tik pred zdajci)Učenje brez branja z razumevanjemne bo uspešno.

Poznamo in uporabljamo različne tehnike branja:Informativno branje (pregledamo kazalo, poglavja, prve povedi v odstavkih, preletimo celo stran, iščemo ključne besede)Izluščimo bistvo (razčlenimo posamezne odstavke, izpišimo bistvo, a ne pozabimo na podrobnosti)

Vir:

Steinbuch,M. (2004). Učenje z informacijskimi viri. V Informacijsko opismenjevanje : priročnik za delo z informacijskimi viri. Ljubljana : Zavod Republike Slovenije za šolstvo, str. 161-222.

Na ZRSŠ so oblikovali plakat za učence kot pomoč pri učenju. Njegov naslov je Podpora učencem pri načrtovanju učenja.

Omenjeni dokument je bil prevzet 7. 4. 2020 s spletne strani https://www.zrss.si/zrss/wp-content/uploads/moj-nacrt-ucenja.pdf

 

(Skupno 331 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost