Skoči na glavno vsebino
Select Page

Učbeniški sklad

Učbeniški sklad je zbirka učbenikov, ki jih potrdi pristojni strokovni svet, in so namenjeni izposoji, ter zbirka učnih gradiv za prvi razred osnovne šole. Učbeniški sklad je ločen del šolske knjižnice in po strokovnih knjižničarskih standardih in pravilih obdelan del knjižničnega fonda.

Uporabniki učbeniškega sklada so učenke in učenci šole. Upravljalka učbeniškega sklada naše šole je knjižničarka Nataša Markič.

Upravljanje učbeniškega sklada v osnovni šoli ureja Pravilnik o upravljanju učbeniških skladov (Uradni list RS, št. 27/17 in 47/17).

Izposoja

Šola izposoja učbenike in učna gradiva za prvi razred iz učbeniškega sklada za posamezno šolsko leto. Šola začne z izposojo učbenikov in učnih gradiv za prvi razred prvi teden pouka v šolskem letu. Učna gradiva za prvi razred so učbeniki, delovni učbeniki in delovni zvezki, ki so potrebni za izvedbo pouka v prvem razredu osnovne šole.

Učenci morajo vrniti izposojene učbenike in učna gradiva za prvi razred ob zaključku pouka. Učenec, ki ima popravni izpit, mora vrniti izposojene učbenike do konca šolskega leta (do 31. avgusta). Učenec, ki prekine šolanje ali se prepiše na drugo šolo, mora vrniti izposojene učbenike in učna gradiva za prvi razred ob prekinitvi šolanja oziroma ob prepisu na drugo šolo.

Odškodnina

Učenec je dolžan plačati odškodnino, če vrne poškodovan ali uničen učbenik ali ga ne vrne.

Višino odškodnine določi ravnateljica šole na predlog upravljavke sklada in sicer na podlagi nabavne cene in starosti učbenika, ki je bil izposojen. Ob koncu prvega leta uporabe učbenika znaša višina odškodnine največ toliko, kot je nabavna cena učbenika. Ob koncu drugega leta uporabe učbenika znaša odškodnina največ dve tretjini nabavne cene učbenika. Po tretjem letu uporabe učbenika znaša odškodnina največ eno tretjino nabavne cene učbenika.

Spoštovani starši! Lepo vas prosimo, da ste pozorni na to, kako vaši otroci skrbijo za izposojene učbenike. Vsi učbeniki naj bodo zaviti v ovojni papir ali snemljive plastične ovitke. Prosimo, da ne uporabljate samolepilnih ovitkov, ki poškodujejo platnice. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

SEZNAM DELOVNIH ZVEZKOV IN POTREBŠČIN

  • Seznam delovnih zvezkov in potrebščin, ki jih bodo potrebovali učenci v šolskem letu 2021/2022 (PDF)
  • Seznam delovnih zvezkov in potrebščin, ki jih bodo potrebovali učenci v šolskem letu 2020/2021 (PDF)
  • Seznam delovnih zvezkov in potrebščin, ki so jih potrebovali učenci v šolskem letu 2019/2020 (PDF)
  • Seznam delovnih zvezkov in potrebščin, ki so jih potrebovali učenci v šolskem letu 2018/2019 (PDF)
  • Seznam delovnih zvezkov in potrebščin, ki so jih potrebovali učenci v šolskem letu 2017/2018 (PDF)
  • Seznam delovnih zvezkov in potrebščin, ki so jih potrebovali učenci v šolskem letu 2016/2017 (PDF)
  • Seznam delovnih zvezkov in potrebščin, ki so jih potrebovali učenci v šolskem letu 2015/2016 (PDF)
(Skupno 4.026 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost