Skoči na glavno vsebino
Select Page

9. marca smo v oddelkih s prilagojenim programom ponovno odprli svoja vrata na stežaj.

Veseli smo bili, da nas je obiskalo kar 15 zunanjih udeležencev. Med njimi so bili starši, svetovalni delavci, učitelji in drugi strokovni delavci.

Z učenci smo pripravili kratek kulturni program, s katerim smo želeli pokazati, kako lahko razvijamo glasbeno področje – pevsko in inštrumentalno. Po razredih pa so si udeleženci lahko ogledali naše vsakdanje delo: načine, kako se učimo matematiko, slovenščino, družboslovje, naravoslovje… Sledil je še zaključni pogovor, kjer smo predstavili naša področja delovanja skozi celo leto, naše sodelovanje z rednim programom, dneve dejavnosti ter predstavili možnosti za nadaljnje izobraževanje.

Hvaležni pa smo tudi družini Sever, ki je predstavila svojo izkušnjo. Vredno je slišati, kako in s čim vse se spopadajo starši in otroci, preden se odločijo za prestop v nov program. Od težkih misli, velikih strahov, napačnih predstav, bojazni pred nesprejetostjo… Prav ganljivo pa je videti, koliko sreče izžarevajo danes, ko je njihov otrok vključen v program OPP NIS. In vsi predhodni strahovi, stiske, bojazni so se razblinili. Ostala je le še hvaležnost vsem, ki so jim na tej poti pomagali.

V kolikor se tudi vi sprašujete, če bi nas obiskali, vas vabimo, da nas pokličete oz. se najavite v svetovalni službi naše šole.

Z veseljem bomo odprli svoja vrata – tudi vam.

Učenci in učitelji OPP NIS

(Skupno 36 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost