Skoči na glavno vsebino
Select Page

Učenci 8. in 9. E smo se prijavili na natečaj Moj dan z  manj zavržene hrane, ki ga je organiziral Tehnopark Celje.  Domislili smo se, da bi si pripravili kosilo, ki bo sestavljeno iz hrane, pridelane na šolskem vrtu ter hrane, ki jo že imamo na razpolago v gospodinjski učilnici.

Najprej smo se odpravili na šolski vrt, kjer smo pregledali, katero domačo zelenjavo in zelišča imamo na voljo. V gospodinjski učilnici smo najprej izpraznili in počistili vse omare z živili in hladilnik ter pregledali vsa živila. Roke uporabe smo zapisali na tablo in dali posebej tista živila, ki jim bo rok kmalu potekel oz. živila, ki so že odprta in jih je potrebno čimprej porabiti. Nato so učenci sami dajali ideje, katere jedi bi lahko pripravili.

Učenci smo se razdelili v manjše skupine, vsaka skupina je pripravljala svojo jed. Najprej smo za posamezne jedi poiskali recepte, potem pa smo se lotili dela. Pripravili smo bučno juho, testenine s paradižnikovo omako, njoke s sirovo omako, proseno kašo s porom, ¨smuti¨ in bananin kruh.

Po tem, ko smo hrano pripravili, smo si pripravili tudi skupno mizo ter se naučili narediti tudi pogrinjek.

Tako smo v sproščenem vzdušju ob skupnem kosilu zaključili zadnji dan pred jesenskimi počitnicami, hkrati pa smo za naše okolje naredili tudi nekaj dobrega.

S tem našim skupnim projektom smo postali eni izmed zmagovalcev natečaja Moj dan z manj zavržene hrane, za katerega so učenci prejeli tudi nagrado. 

Učenci 8. in 9. E ter učiteljici Damjana Urh in Klara Slokar Miklobušec

(Skupno 6 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost