Jesen je prinesla tudi nekaj pridelka in tokratno kosilo smo si skuhali iz domačih dobrot, ki nam jih ponuja vrt in učilnica v naravi. Že junija smo pridelali nekaj krompirja in česna, pa tudi grah in por, ki smo ga zamrznili. Dodali smo še jesenske dobrote: buče hokaido, korenček, paradižnik, čebulo in začimbe z zeliščnega vrta. S tega smo skuhali odlično zelenjavno juho. Glavno jed smo obogatili z rižoto, na koncu pa smo se še posladkali s pečenimi jabolki, ki smo jih napolnili z domačo slivovo marmelado. Tudi to smo naredili sami.
Vse dobrote smo z veseljem poskusili in pojedli, čeprav je nekatere na začetku obdajala misel, da zelenjavne juhe ne bi poskusili. Toda, mikavno je poskusiti tisto, kar si sam skuhal – in tudi zavržene hrane ni bilo prav nič – pojedli smo z veseljem čisto vse.
Morda pa tu tiči ključ do cilja – kako zmanjšati količino zavržene hrane 😉
Učenci 9.e in učiteljica Damjana Urh