Skoči na glavno vsebino
Select Page

KONCERT TROBIL 

V ponedeljek, 13. 5. 2024, smo učenci 4.r obiskali  glasbeno šolo Vinka Vodopivca. Skozi koncert so nam bili predstavljeni inštrumenti, solist in delo dirigenta.

Vtisi četrtošolcev o koncertu trobil

Na današnjem koncertu nama je bila najbolj všeč zadnja skladba Eye of the tiger, ki sva jo poznali že od prej. Všeč nama je bilo tudi, da so jo na koncu še enkrat ponovili in smo jo spremljali s ploskanjem.

Orkester se je zelo potrudil. Igrali so usklajeno in ritmično. Izgledalo je, da uživajo tudi oni, da igrajo s srcem. Videlo se je, da so v svoje delo vložili veliko truda, saj je bilo vse zelo povezano.

Na koncertu sva izvedeli tudi nekaj novega in to je, da tubi rečejo tudi evfonij. Zelo radi bi poskusili zaigrati nanj. Zanimivo bi bilo ugotoviti, kako nanj zaigraš različne tone.

Tinkara in Lonneke

Skladba Eye of the tiger je bila super. Poznava jo že dolgo. Zelo lepo so jo zaigrali. Rada imava pop skladbe.

Me koncertom sva se počutila zabavno. Skladbe so bile zaigrane v ritmu. Ritem je bil zaradi bobnov prav čutiti. Vse je zvenelo zelo lepo.

Od instrumentov nama je bila najbolj zanimiva pozavna. Nanjo igrajo kar brez ventilov. Izvedela sva, da v trobila prdimo, a kljub temu naju zanima, kako nastane zvok in ali na zvok vpliva velikost trobil.

Nik in Ian

Na koncertu nam je bilo zelo lepo. Prepoznali smo skladbe Eye of the tiger, Pirats of the Carribean in La cucaracha. Skladbe so bile zabavne in glasne. Ob poslušanju smo se počutili veselo. Če si se prijel za stol, si čutil vibriranje ritma.

Od inštrumentov so nam bili najbolj všeč tuba, ki je največja in najglasnejša in rog, v katerega so trobili poštarji, ko so hoteli povedati novice. Nismo vedeli, da lahko višine tonov nadziraš z ustnicami.

Radi bi izvedeli še, kako dolgo je vsako trobilo, koliko časa potrebujejo za izdelavo posameznega trobila in iz česa sploh so.

Oskar, Nik in Lemi

Na današnjem koncertu mi je bila ful dobra Eye of the tiger. Najraje bi ob njej kar zaplesal. Igranje orkestra mi je bilo res všeč. Bilo je ritmično. Vesel sem bil, da sem poznal veliko pesmi. Od inštrumentov mi je bila najbolj zanimiva basovska tuba, saj je bila skoraj tako velika kot jaz (malo več kot polovica mojega telesa). Naučil sem se, kako prdeti z usti, da trobilo zaigra. Zanima me, če bi mi uspelo.

Meldin

Všeč mi je bil, da so bila na koncertu predstavljena vsa trobila, vsako posebej. Všeč so mi bile vse skladbe, še najbolj pa druga, Te deum. Zvok tube in roga sta zelo prijetna, globoka, a nežna. Igranje orkestra je bilo uglašeno. Ob poslušanju me je zajel prijeten občutek miru. Vsi nastopajoči so zveneli kot eno.

Ker igram na violončelo, bi rada vedela, ali imajo trobila kaj skupnega z godali, iz katerih kovin jih izdelujejo in kako so se razvijala skozi zgodovino.

Živa

Še nikoli nisva poslušali tako zanimivega koncerta. Všeč nama je bilo, da so ob vsaki skladbo predstavili instrumente. Skladbe so zvenelo kot, da bi bili v magični deželi. Toni so se ves čas prepletali. Ob poslušanju skladb sva dobili veliko idej za risanje. Presenečeni sva bili, ko sva izvedeli, da če bi odvili cev roga, bi bila dolga 7 m ter, da z usti spreminjaš glas. Zanima naju, kako naredijo rog, kako zavijejo cev.

Jona in Eliza

Danes nama je bila na koncertu najbolj všeč skladba Game of thrones. Res je bila dobra. Čestitke tudi solistu, ki je svojo skladbo zaigral zelo pogumno. Ob poslušanju orkestra sva se počutili zelo dobro. Najbolj zanimiv instrument nama je bila tuba. Ima zelo zanimiv zvok. Všeč nama je bilo, da sva o instrumentih izvedeli veliko novega.

Neža in Ema

Koncert nama je bil všeč, ker so igrali lepe skladbe. Najbolj nama je bila všeč Eye of the tiger, to so nam tudi dvakrat zaigrali. Zanimiv nam  je način igranja na trobil, poskušala sva prdeti z usti. Izvedela sva, da so trobila lahko zelo dolga.

Enej  in Tjaž

(Skupno 11 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost