Skoči na glavno vsebino
Select Page

Pevci Otroškega pevskega zbora Višaji so v soboto, 22. oktobra 2022, sodelovali na seminarju Mala zborovska šola, v Lipici. Organizator seminarja je Zavod RS za šolstvo na katerem se zberejo zborovodje iz vse Slovenije. Sodelovanje na seminarju je bilo za naš zbor velika čast, pa tudi velika obveznost saj smo se morali naučiti veliko skladb v zelo kratkem času. Po nastopu je za nagrado za odlično odpete skladbe, sledil ogled kobilarne.

Pevci so napisali nekaj vtisov:

Bilo mi je všeč, ko smo v Lipici gledali ponije in ker smo jih lahko božali. Zanimivo mi je bilo, ko smo v dvorani peli skupaj z učiteljicami. Pesmi so mi bile všeč.

Neža Vuga, 3.c

V soboto sem se imela fajn. Zelo je bilo prijetno. Vesela sem, da sem lahko del pevskega zbora, saj zelo zelo rada pojem. Na vaji mi je bilo všeč, ker sem lahko sodelovala in ker smo peli vse moje najljubše pesmice. Vesela sem bila tudi, da smo po vaji videli konjičke.

Dana Rosa, 3.b

V Lipici mi je bilo všeč, saj je bilo veliko učiteljev, ki so nas prišli poslušat. Imeli smo malo časa za pripravo, a smo kljub temu prišli in odpeli brez težav. Všeč so mi bile predhodne vaje na katere je prišla gospa Vlasta. Med nastopom je bilo zanimivo, ko so učiteljice zapele skupaj z nami novo pesem Otrok poje, ki je bila zelo lepa. V Lipici mi je bil všeč tudi voden ogled konjev, bili so prelepi. 

Angela Gregorc, 4.a

V  soboto 22. 10. 2022 smo pevci Otroškega pevskega zbora Višaji sodelovali na seminarju Mala zborovska šola v Lipici. Z gospo Habjanič Gregorc smo se na sodelovanje pripravljali z dodatnimi vajami. Zapeli smo več pesmi pod vodstvom naše zborovodkinje. Za nastop smo bili pevci in ga. Petra nagrajeni z bučnim aplavzom udeležencev. Dan smo zaključili z vodenim ogledom kobilarne Lipica. Pri pevskem zboru mi je lepo in prijetno, saj imam dobro družbo, ga. Petra pa je z nami prijazna in potrpežljiva.

Ambrož Bratina, 4.a

Vaja z vsemi učitelji mi je bila všeč, ker so bili učitelji zelo začudeni, ko so videli koliko pesmi in kako hitro smo se jih naučili. Vsi so nas pozorno poslušali in nam nato podali močen aplavz. Na avtobusu smo malo vadili in nisem vedela, da nam bo šlo tako dobro.  Lepo mi je bilo, ko so na koncu učitelji zapeli nam, mi pa smo ponovili za njimi. Všeč mi je bilo, da smo lahko mi enkrat poslušali druge in ne samo drugi nas. Tako vajo bi lahko večkrat ponovili.

Pia Maria Brecelj, 5.b

V soboto 22.10. 2022, smo bili na zelo pomembni zborovski vaji v Lipici, na kateri je bilo prisotnih približno 180 učiteljev. To je bilo zame nekaj novega. Všeč mi je bilo, da smo mi učili učitelje, od njih pa dobili večji aplavz, kot smo ga dobili na tekmovanju. Najbolj mi je ostalo v spominu, ko so zapeli učitelji. Resnično so zapeli zelo lepo.

Tinkara Kete, 5.b

V soboto mi je bilo zelo lepo, saj nam je gospa Petra pripravila zelo lep dan. Predvsem mi je bil všeč aplavz, ko smo končali s petjem. Po nastopu smo si odšli ogledati kobilarno. Tam  je bilo zelo veliko konjev. Vodička nam je povedala, da, se lipicanec skoti zelo temne barve, zraste pa v svetlega konja.

Megi Šušmelj, 4.c

Novica, da bomo sodelovali na Mali zborovski šoli v Lipici je bila za nas presenečenje in komaj smo čakali, da gremo tja. Naša zborovodkinja gospa Petra Habjanič Gregorc nas je zelo lepo pripravila na nastop. Po končanem nastopu sem občutila veselje in zadovoljstvo. Seveda smo se zelo razveselili tudi nadaljevanja dneva – ogleda konjev v kobilarni. Domov smo odšli zelo dobre volje.

Evelin Šega, 4.b

(Skupno 117 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost