Skoči na glavno vsebino
Select Page

Današnji dan so gostitelji udeležencem popestrili z obiskom mestnega muzeja in ogledom tamkajšnje razstave. Pripravili so jim delavnico tradicionalnega vezenja. Najzanimivejši razstavni eksponati so učencem bile najdbe iz neolitika in kopije zlatega nakita iz srednjega veka.Ogledali so si tudi sobo spomina na žrtve iz prve svetovne vojne. Med drugimi zanimivimi eksponati so v muzeju tudi ikone z verskimi podobami ruske pravoslavne cerkve, tapiserije in moderne slike.

Po kosilu je sledila krajša vožnja z avtobusom do geološkega in botaničnega rezervata Blatni vulkani. Čeprav vreme ni bilo najbolj naklonjeno ogledu rezervata, smo se zabavali ob brbotanju blata, ki ga povzroča eksplozija plina pod površjem. blato na gladino pride iz globine treh kilometrov. Odtisi stopal, ki smo jih z obiskom področja pustili, bodo na kraju samem vidni še nekaj mesecev.

Val in Špela sta se najbolj zabavala v muzeju, Tristana je navdušil obisk blatnih vulkanov, medtem je Patricija med vožnjo opazovala naselja in pokrajino. Ob tem je ugotovila, da so hiše po večini majhne in skromne, njihova okolica pa je za naše poglede zelo neurejena.

Pred večerjo so si osmošolci privoščili drsanje na ledeni ploskvi pred hotelom Pietroasa, ki je del božične ponudbe mesta Buzau.

(Skupno 52 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost