Skoči na glavno vsebino
Select Page

V sredo, 19. 12. 2018, smo četrti razredi OŠ Danila Lokarja preživeli čudovit kulturni dan v Slovenskem narodnem gledališču v Novi Gorici.

Z avtobusom smo se odpeljali v Novo Gorico, kjer smo najprej obiskali knjižnico Franceta Bevka in si ogledali njegovo spominsko sobo. Potem smo si v gledališču ogledali še pravljični muzikal Čarovnik iz Oza. V njem nastopa deklica Doroteja, ki se znajde v čarobni deželi Oz. Kljub njeni lepoti se želi vrniti domov, zato pa mora poiskati velikega čarovnika. Na poti do njega sreča strašilo brez možganov, pločevinastega moža brez srca in leva brez poguma. Vsi trije se z njo odpravijo na pot, ki pa ni le pustolovščina, ampak tudi pot odraščanja in iskanja odgovorov, kaj sploh je pamet, sreča in pogum. Zgodbo popestrijo pesmi in ples, ki predstavo naredijo dinamično, s tem, ko se igralci pomešajo med občinstvo, pa ta dobi občutek, da je tudi sama del čarobnega Oza.

Navdušeni smo bili nad gledališko igro, pevskimi vložki ter pristnim stikom igralcev z občinstvom, zato smo jih nagradili z močnim aplavzom.

četrtošolci

(Skupno 61 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost