V letu 2024 prvič obeležujemo Teden slovenske hrane (od 11. do 17. novembra), v sklopu katerega bomo v petek, 15. 11. pripravili Tradicionalni slovenski zajtrk.
Letošnji Tradicionalni slovenski zajtrk poteka pod sloganom »Tradicionalni slovenski zajtrk – moj naj zajtrk!«.
Naš zajtrk bo sestavljen iz kruha, bio masla, bio medu, mleka in jabolka lokalnih dobaviteljev.
Zajtrk bo za vse učence potekal 1. šolsko uro v matičnih učilnicah (kjer imajo učenci razredno uro). Z 2. šolsko uro pa se pouk nadaljuje naprej po urniku.
S tem projektom želimo ozaveščati o :
- prednostih lokalno pridelanih živil v naši prehrani,
- pomenu domače pridelave in predelave,
- premisleku o našem načinu prehranjevanja,
- pomembnosti zajtrka v okviru prehranjevalnih navad ter kulturnem uživanju hrane,
- pravilnem ravnanju z odpadki, ki nastajajo pri vsakodnevnih dejavnostih in racionalnem ravnanju z embalažo ter zavržkih hrane in
- pomenu gibanja in športnih aktivnosti.