Skoči na glavno vsebino
Select Page

Zakon o osnovni šoli (ZOsn) staršem daje možnost, da uveljavijo pravico do izobraževanja svojih otrok na domu. Zakon prinaša za šolsko leto 2024/25 nekaj novosti, v tem trenutku pa je najpomembnejša ta, da morajo starši najpozneje do 16. avgusta tekočega šolskega leta o izobraževanju na domu pisno obvestiti osnovno šolo, na katero je otrok vpisan. Po 16. avgustu oz. med šolskim letom pravice do izobraževanja na domu ni možno uveljavljati.

V kolikor želite, da se vaš otrok v prihajajočem šolskem letu izobražuje na domu, izpolnite “Obvestilo o izobraževanju na domu” in ga najkasneje do 16. 8. 2024 pošljite oz. prinesite v tajništvo šole (Cesta 5. maja 15, Ajdovščina, tajnistvo@os-ajdovscina.si). Starši morate šolo o tej obliki izobraževanja obvestiti za vsako šolsko leto posebej.

Vse ostale spremembe, ki jih prinaša novela ZOsn v zvezi z izobraževanjem na domu (na primer: obveščanje staršev o ciljih, standardih znanja, merilih za ocenjevanje znanja, napredovanje, roki za ocenjevanje znanja, ocenjevanje znanja), se bodo začele izvajati s 1. septembrom 2024.

Obvestilo o izobraževanju na domu – pdf oblika

(Skupno 11 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost