Skoči na glavno vsebino
Select Page

Ob Svetovnem dnevu varstva okolja smo danes slavnostno odprli učilnico v naravi.

Letos je v središču Svetovnega dne varstva okolja iskanje rešitev za obnovo tal, ustavitev širjenja puščav in krepitev odpornosti proti suši. Naša šola k temu cilju poskuša prispevati tako, da učence učimo, kako lahko sami pridelajo hrano zase na način, ki okolje čim manj obremenjuje. S tem namenom smo v sklopu projekta Prehod na sonaravno oskrba s hrano uredili učilnico v naravi.

V učilnici v naravi je poleg šolskega vrta, kjer ima vsak razred svojo gredico, še sadovnjak, jagodičevje, pergola, kotiček z začimbami in dišavnicami, senzorna pot … Pred burjo in sončno pripeko se bodo lahko učenci umaknili v prostorno uto. Učilnica v naravi bo omogočala pouk na prostem pri vseh predmetih, saj nudi veliko priložnosti za reševanje avtentičnih problemskih situacij.

Ureditev učnega vrta OŠ Danila Lokarja se izvaja v okviru operacije sodelovanja LAS PREHOD NA SONARAVNO OSKRBO S HRANO, ki jo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja 2014–2020 / ukrep LEADER / podukrep 19.3.

(Skupno 18 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost