Skoči na glavno vsebino
Select Page

Spoštovani starši.

Kot ste že bili obveščeni, bo sobota, 18. 5. 2024, delovna sobota. Na ta dan bomo izvedli dan šole, ki bo športno obarvan. V primeru napovedi slabega vremena boste starši naknadno obveščeni o alternativni izvedbi dneva šole.

Učenci in ostali družinski člani ste vabljeni na pohod, ki bo potekal od matične šole, mimo podružnice Lokavec nazaj pred matično šolo v Ajdovščino.

Zbiranje učencev in ostalih družinskih članov bo od 8.30 dalje pred matično šolo v Ajdovščini. Začetek pohoda za daljšo pot bo ob 8.45, za krajšo pot pa ob 9.00. Predviden zaključek dogodka je najkasneje do 12.15. Prosimo vas, da poskrbite za ustrezno zaščito pred soncem in klopi.

Izbrali boste lahko dve poti.

1. KRAJŠA POT: matična šola – mimo bazena – makadamska pot do ranča – čez bajer na Lokavščku – čez polje – podružnična šola v Lokavcu – za trgovino Fama – po pločniku do Ajdovščine – most čez Lokavšček – makadamska pot – matična šola.

POVEZAVA DO IZRISA KRAJŠE POTI: https://www.komoot.com/tour/1572046289?share_token=aW89FRHUTS7nR8WsCNGDe9srhewfx8bICct7irXo4PSp7RaqWb&ref=wtd

2. DALJŠA POT: matična šola – čez travnik za šolo – učna pot – izvir Hublja za Školom do bajerja na Lokavščku – čez bajer na Lokavščku – čez polje – podružnična šola v Lokavcu – za trgovino Fama – po pločniku do Ajdovščine – most čez Lokavšček – makadamska pot – matična šola.

Če bi se na daljši progi radi preizkusili v teku, se primerno obujte in oblecite, mi pa vam bomo z veseljem izmerili čas, ki ga boste potrebovali do cilja.

POVEZAVA DO IZRISA DALJŠE POTI: https://www.komoot.com/tour/1572057239?share_token=apSYUDfc9sY5Wcv6lP7b63PWZVHWt5tUD7nbRmPbsLHTyQRk4h&ref=wtd

Učenci razredne stopnje se na izbrano pot podajo v spremstvu staršev ali učiteljev, če v šolo pridejo sami.

Učenci predmetne stopnje pa lahko gredo na izbrano pot v spremstvu staršev ali sami. Učitelji spremljevalci bodo na pohodu med udeleženci pohoda ter na kontrolnih točkah.

Izbiro poti in način udeležbe otroka označite najkasneje do srede, 15. 5. 2024, do 12.00 za vsakega otroka posebej na spletni povezavi: https://1ka.arnes.si/a/a2dbe99d

Na obeh poteh bodo na posameznih kontrolnih točkah učitelji, ki bodo skrbeli, da ne zaidete s poti. Okrepčilo bo pred matično šolo in pred podružnično šolo v Lokavcu.

Na okrepčevalnicah bodo tudi skrinjice, kamor boste lahko darovali prostovoljne prispevke za šolski sklad. Prostovoljni prispevek pa lahko nakažete tudi preko QR kode, katero vam prilagamo v priponki.

Prihod v šolo bo za učence, ki bodo prišli s šolskim avtobusom, po ustaljenem voznem redu. Odhod avtobusov za domov bo v vse smeri ob 12.30. Vsi učenci bodo v šoli dobili malico (dodatno pijačo naj imajo s seboj), kosila pa ta dan ne bo.

Vsa morebitna vprašanja lahko zastavite na elektronski naslov: emelina.vidrih@os-ajdovscina.si.

Lepo vas pozdravljamo in se že veselimo sobotnega druženja.

Irena Kodele Krašna in Upravni odbor šolskega sklada

(Skupno 37 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost