Tudi v letošnjem šolskem letu obeležujemo DAN SLOVENSKE HRANE, ki je tretji petek v novembru, torej na petek, 19. novembra 2021 s TRADICIONALNIM SLOVENSKIM ZAJTRKOM. Ta dan se bo tradicionalnemu zajtrku pridružilo tudi tradicionalno kosilo z joto in vipavskimi štruklji.
Naš zajtrk je sestavljen iz kruha, mleka, masla, medu in jabolka lokalnih dobaviteljev.
S tem projektom želimo ozaveščati o :
- pomenu in prednostih lokalno pridelanih živil v naši prehrani,
- pomenu domače pridelave in predelave,
- pomenu zajtrka v okviru prehranjevalnih navad ter kulturnem uživanju hrane,
- pravilnem ravnanju z odpadki, ki nastajajo pri vsakodnevnih dejavnostih in racionalnem ravnanju z embalažo ter zavržkih hrane in
- pomenu gibanja in športnih aktivnosti.
RAZPORED PO UČILNICAH ZA TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK:
1.r – 5.r in oddelki s prilagojenim programom: 7.45 v matični učilnici
6.r – 9. r: 7.45 v učilnici po razporedu
RAZRED | učilnica |
6. A | U7 |
6. B | U14 |
6. C | U20 |
7. A | U5 |
7. B | U12 |
7. C | U14 |
8. A | U16 |
8. B | U13 |
8. C | U21 |
9. A | U19 |
9. B | U10 |
9. C | U11 |