Skoči na glavno vsebino
Select Page

Šestošolci so Lokarjevo leto obeležili na poseben način. Namenili so mu kulturni dan, kjer so si ogledali njegovo hišo, spominsko vitrino v Lavričevi knjižnici ter s prebiranjem njegovega dela Na pot in poustvarjanjem.

Ogled Lokarjeve hiše, v katerem ima sedež Društvo likovnih umetnikov Severne Primorske, je vodila poznavalka Lokarjevega dela in življenja, ga. Ivana Slamič. Mladim je na zanimiv način predstavila življenje ajdovskega zdravnika in pisatelja. S prebiranjem Lokarjeve črtice Na pot so šestošolci dobili vpogled v takraten način življenja. Informacije o Lokarju, ki so jih dobili, je dopolnila ga. Marija Bajc v Lavričevi knjižnici, ki je pisateljevo delo in življenje še dodatno osvetlila skozi oči knjižničarke.

Ob vrnitvi v šolo so učenci postali pisatelji in umetniki. Poustvarjali so na temo prebrane črtice. Delali so miselne vzorce z zbranimi informacijami, pripravljali so igralne karte, likovno so poustvarjali, reševali tematsko križanko o Lokarju in pisali spise o svoji poti v prihodnosti.

Ob tej priložnosti se iskreno zahvaljujemo ga. Ivani Slamič in ga. Mariji Bajc za poučne in hkrati sproščene trenutke v njuni družbi.

Zapisali: Izidora Černigoj in Nataša Markič

(Skupno 80 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost