Skoči na glavno vsebino
Select Page

Že nekaj let zapored na naši šoli z učenci 4. BC OPB sodelujemo v natečaju Spodbujamo prijateljstvo, ki ga razpisuje društvo Sobivanje. Prijateljstvo je vrednota, ki jo je potrebno negovati, razvijati in z njo rasti. V letošnjem letu smo v projektu izhajali iz trenutnih aktualnih razmer, ki so nastale v naši neposredni bližini.

Učenci so najprej prisluhnili avtorski pravljici Anje Štefan, letošnje prejemnice nagrade Prešernovega sklada, z naslovom Zajčkova hišica. V njej so prepoznali naravno nesrečo ter prijatelje, ki so si med seboj pomagali. V pogovoru, ki je sledil smo ločili narave nesreče, ki niso neposredno odvisne od človekovega delovanja in nastajajo v naravi ter vojne, ki jim botruje človek. Prizadeti ljudje, ki izgubijo dom, sorodnike ipd. potrebujejo pomoč, ki jim jo zagotovijo posamezniki in dobrodelne organizacije.

Učenci so izdelali plakata, na katera so zapisali vzroke in vrste naravnih nesreč ter kaj se zgodi, če izbruhne vojna. Za lažje razumevanje smo prisluhnili besedilu poljudnoznanstvene publikacije Louise Spilsbury z naslovom Svetovni spori.

Za oblikovanje plakatov so učenci uporabil modro in rumeno barvo, ki sta barvi ukrajinske zastave. Poleg tega so se odzvali povabilu na šolskem radiu in pomagali pri zbiranju higienski potrebščin namenjenih v Ukrajino.

Mentorici

Izidora Černigoj in Nataša Markič

(Skupno 45 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost