Skoči na glavno vsebino
Select Page

Untitled 1

Festival “Brati Gore” nam daje  priložnost, da z različnimi partnerji, ki jih povezuje alpski prostor, organiziramo dogodke, posvečene praznovanju alpske literature, jezikov in kulture.

V petek, 9. 12. 2016, so učenci 4. razreda OŠ Danila Lokarja Ajdovščina, ki obiskujejo OPB, obeležili mednarodni dan gora.

Knjižničarka jim je že drugič zapored pripravila razstavo leposlovnega in poljudnoznanstvenega gradiva o gorah, s katerim razpolaga šolska knjižnica, ter izbrala osrednjo zgodbo za obeleženje tega dne.

Untitled 2

V uvodu se je učencem zastavilo uganko, ki se je nanašala na gore. Med slikovnim gradivom so prepoznali znak markacije in tudi povedali, kaj pomeni.

Untitled 3

Sledilo je  poslušanje pravljice Mojiceje Podgoršek z naslovom S kozo Kiko v gore.

Untitled 4

Na osnovi te zgodbe se je povzelo, kako se moramo pripraviti in s čim vse odpraviti v gore. Na plakate so učenci na predlog svoje učiteljice iz OPB-ja narisali opremo pohodnika nekoč in danes. Kot nekdanjega obiskovalca  gora so izbrali Kekca, ker dobro poznajo njegove zgodbe in sam lik. Zapisali so tudi osnove bontona pohodništva.

Untitled 5

Nekateri pa so se s svojimi motivi podali skozi okno v našo okolico in tako narisali Čaven in Goro, oba vršaca  nad Ajdovščino.

Vsem prisotnim učencem in ustvarjalcem plakatov se je razdelilo nalepke, promocijski material, ki smo ga naročili v sklopu te akcije, ki jo spodbuja Alpska konvencija (Alpine Convention).

(Skupno 68 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost