Skoči na glavno vsebino
Select Page

Učenci Osnovne šole Danila Lokarja Ajdovščina, Podružnica Lokavec, so skupaj z dramsko-pevsko skupino Zarja iz Društva upokojencev Ajdovščina sodelovali na slavnostnem odprtju Dnevov medgeneracijskega sožitja 2024, ki je potekalo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Dogodek, ki je bil obarvan z mnogimi medgeneracijskimi aktivnostmi, je ponudil pravo priložnost za povezovanje različnih generacij. Učenci in člani skupine Zarja so se predstavili s hudomušno igro »Oj, zdaj pa pojdem po dekle, tja daleč…«. Njihov pristni nastop je navdušil občinstvo, ki se je ob njihovih domislicah iz srca nasmejalo. Igra prikazuje zmenke nekoč in danes, zasnovana pa je na resničnih zgodbah iz preteklosti in sedanjosti. Skozi smešne pripetljaje in spodrsljaje gledalci spoznavajo različne kulturne običaje preteklosti in sodobne trende današnjih zmenkov.

Po končani prireditvi so si učenci ogledali razstavo rokodelskih izdelkov, ki so jih pripravili člani društev upokojencev Slovenije. Občudovali so spretnosti in kreativnost rokodelcev ter se sami preizkusili v različnih delavnicah. Med najbolj priljubljenimi delavnicami so bile izdelava nakita iz volne in sukanca, ustvarjanje lesenih rož in rož iz krep papirja, vezenje s križci, pletenje in kvačkanje, klekljanje, makrame in papirna filigrafija.
Posebej nepozabna pa je bila igra Štrbunk. Gre za preprosto, a zabavno in družabno igro, ki je namenjena vsem generacijam.

Dnevi medgeneracijskega sožitja so tako še enkrat dokazali, kako pomembno je medsebojno sodelovanje in povezovanje med generacijami. Dogodki, kot je bil ta, ne le bogatijo življenja posameznikov, ampak tudi krepijo vezi v skupnosti.

(Skupno 7 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost