Ta teden je bil teden slovenske hrane, ki smo ga zaključili s slovenskim tradicionalnim zajtrkom. Namen tedna je bil ozaveščanje o pomenu lokalne hrane, zdravih prehranjevalnih navad in spoštovanja do kmetijstva. Tradicionalni zajtrk simbolizira slovensko kulinarično dediščino in pomen domačih pridelkov.
Med tednom smo se pogovarjali o prehranski samooskrbi in prednostih uživanja lokalnih živil. Učenci so raziskovali poti, po katerih pridelki pridejo od kmetije do krožnika, ter spoznavali delo čebelarjev, mlekarjev in kmetovalcev. S kreativnimi delavnicami smo krepili zavest o pomenu zdravega zajtrka za dobro počutje.
Vrhunec tedna je bil današnji slovenski tradicionalni zajtrk, ki smo ga skupaj pripravili in zaužili. Ob tem smo se spomnili na pomen kakovostne hrane in ljudi, ki z ljubeznijo skrbijo za njeno pridelavo. Skozi teden smo utrdili vrednote spoštovanja lokalne dediščine, zdravja in trajnostnega načina življenja. Slovenski tradicionalni zajtrk nas povezuje ter opominja na bogastvo in dragocenost domače hrane.