Skoči na glavno vsebino
Select Page

V torek, 11. 6. 2024, smo se z nekaterimi učenci od 3. do 5. razreda odpravili v Hišo iluzij. Na preizkušnjo smo postavili svoje čute in ugotovili, da ni nič, kot se zdi na prvi pogled. Ob zanimivi razlagi in pogovoru z vodičko smo dobili vse odgovore na ‘zakaj’ in ‘kako’.

Obisk te posebne hiše je bila za vse zelo zanimiva izkušnja. Učenci so zapisali:

Najljubše mi je bilo, ko smo ležali na postelji iz žebljev in se sprehodili skozi tunel. Naučil sem se, da so nekatere slike samo iluzije in niso resnične ter novo vrsto šifriranja sporočil.

Tomaž

Meni je bilo zanimivo vse, najbolj pa vorteks tunel in čudežen Cankarjev obraz, ki te nepremično opazuje, ko se premikaš po prostoru. Izgleda, kot da ti njegove oči sledijo. Prav tako je bila zanimiva pipa, iz katere teče voda, čeprav ni vodovodne napeljave. Najbolj zastrašujoča je bila sošolčeva glava na krožniku.

Živa

Mene je bilo malce strah hoditi čez most, ker si imel občutek, da se premika. V bistvu se je premikal tunel okrog mosta. Zanimiva je bila disco soba in konjska glava, v kateri se je skrivala žaba.

Marina

Sedaj vemo, da iluzije niso samo čarovnije ampak so nekakšni ‘triki’ za naše čute in možgane, z njimi pa se srečujemo tudi v vsakdanjem življenju.

(Skupno 16 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost