Skoči na glavno vsebino
Select Page

LOKAVŠKI PRVOŠOLČKI BODO RAZVESELILI ALEKSA Z BOŽIČNIM DARILOM LJUBEZNI IN SOLIDARNOSTI

Lokavški prvošolčki so se skupaj z učiteljicama in starši odločili, da bodo letos svoj predbožični čas posvetili malce drugačni dobrodelnosti. Da bi pomagali svojemu 6-letnemu vrstniku Aleksu, so sodelovali v projektu Božiček za en dan.

In kako so to izvedli? Vsak od njih se je odpovedal nečemu kar ima rad, s tem prihranjenim denarjem pa je skupaj s starši kupil darilce za Aleksa. Med darili so bili predmeti za higieno, mehka plišasta igrača, šolske potrebščine, oblačila, druge raznolike igrače ter sladkarije. Vsak predmet je bil skrbno izbran, da bi Aleksu polepšali božične dni in mu pričaral nasmeh na obrazu.

Prvošolci so izbrane pozornosti prinesli v šolo in jih spravljali v veliko darilno škatlo.  Z velikim veseljem so opazovali, kako se vsak dan škatla vedno bolj polni.

A to še ni bilo vse. Prvošolci so se odločili, da bodo Aleksu podarili še nekaj posebej osebnega. Vsak od njih je narisal risbico, risbice vseh otrok pa so združli v posebn kolaž. Ta unikaten umetniški izdelek ni bil le darilo, ampak tudi izraz njihove skupne topline in skrbi za svojega sošolca.

Škatlo z darili in kolažem so prvošolci skupaj z učiteljicama skrbno zavili in okrasili. Njihova srčna gesta, ki daje pomen solidarnosti in sočutju, je bila tako pripravljena za predajo Aleksu, ki bo zagotovo doživel nepozaben božič.

Projekt Božičnih Božičkov za en dan je tako postal nekaj več kot le zbiranje materialnih stvari. Postal je simbol povezanosti in medsebojnega spoštovanja med otroki, ki so se odločili, da bodo svojim dejanjem naredili svet prijaznejši.

(Skupno 28 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost