Skoči na glavno vsebino
Select Page

Današnji dan je bil spet precej poseben.

Tokrat smo z učenci 8., 9. in 10.r OPP NIS gostili učitelje Erazmus+ z Irske. Pokazali smo jim, kako poteka naš pouk gospodinjstva in česa vse se lotimo. Odločili smo se, da zanje skuhamo kosilo: krompirjeve njoke z golažem in sirovo omako, zeleno solato ter pečena polnjena jabolka. Zraven smo postregli naš grozdni sok. Menu si lahko ogledate v priponki.

Pri tem smo uporabili sestavine / jedi, ki smo jih sami pripravili v preteklem obdobju: grozdni sok, mešana marmelada, paradižnikova mezga, zelišča s šolskega vrta.

Poleg tega so pri pouku angleščine skupaj z učiteljem Kristjanom Mavrijem prevedli recept v angleščino.

Menu smo oblikovali v programu CANVA – učenci so bili očarani nad možnostmi, ki jih program ponuja.

Pri urah gospodinjstva pa smo skupaj z učitelji z Irske pripravili krompirjeve njoke.

Učenci so sami pripravili še čudovito praznično mizo, z vsemi pogrinjki in šopkom rož. Nazadnje pa so postregli še odlično kosilo. 

Pogovarjali smo se o marsičem. Izmenjevali smo si različne izkušnje, kot tudi zanimivosti posameznih držav. Otroci so ves čas poslušali pogovor v angleščini (z našimi občasnimi prevodi). Nekateri so se vključili v pogovor in v angleščini marsikaj povedali tudi sami. Gotovo – “izkušnja in pol”.

Irski učitelji so bili navdušeni nad učenci, kot tudi nad kosilom. 

Eden od učiteljev je učencem dejal, da ni bil nikoli navdušen nad njoki (kupljenimi njoki, ker domačih ni še okusil). Danes pa… Je spremenil mnenje. Danes je vzel 2 porciji ;-)))

Verjamem, da jim bo ta izkušnja ostala v posebnem spominu in da se bodo vedno, ko bodo jedli njoke, spomnili današnjega dne 😉 Tako učenci kot tudi učitelji z izmenjave.

učenci 8., 9. in 10. E OPP NIS ter učiteljici Klara Slokar Miklobušec in Damjana Urh

(Skupno 26 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost