Tudi v letošnjem šolskem letu obeležujemo DAN SLOVENSKE HRANE, ki je tretji petek v novembru, torej na petek, 18. novembra 2021 s TRADICIONALNIM SLOVENSKIM ZAJTRKOM.
Naš zajtrk je sestavljen iz kruha, mleka, masla, medu in jabolka lokalnih dobaviteljev.
S tem projektom želimo ozaveščati o :
- pomenu in prednostih lokalno pridelanih živil v naši prehrani,
- pomenu domače pridelave in predelave,
- pomenu zajtrka v okviru prehranjevalnih navad ter kulturnem uživanju hrane,
- pravilnem ravnanju z odpadki, ki nastajajo pri vsakodnevnih dejavnostih in racionalnem ravnanju z embalažo ter zavržkih hrane in
- pomenu gibanja in športnih aktivnosti.
Z zajtrkom pričnemo ob 7.45 v učilnicah, kjer imate prvo šolsko uro pouk.
Oddelka, ki imata prvo uro šport, zajtrkujeta v jedilnici.
Učenci 8. a imajo zajtrk v učilnici 14, učenci 8. c v učilnici 10.
(Skupno 53 obiskov, današnjih obiskov 1)