Skoči na glavno vsebino
Select Page

V ponedeljek, 19. 9. 2022, se je z učenci 3. in 4. razreda, ki obiskujejo OŠ Danila Lokarja Ajdovščina srečala ustvarjalka Cvetka Sokolov. V goste jo je pripeljal založnik gospod Janez Miš. Pri njegovi založbi je avtorica izdala kar nekaj svoji knjig. Srečanje z ustvarjalko je potekalo v Dvorani prve slovenske vlade.

Pisateljica piše za otroke in mladino. Na srečanju so bila razstavljena njena dela, ki jih imamo v šolski knjižnici. Gostja je med drugim spregovorila o svojem delu in pisanju ter prebrala kratek odlomek iz svoje knjige Se bomo zmenili. V zaključnem delu je dala priložnost še učencem, da so jo povprašali, kar so še želeli izvedeti o njej in njenem pisanju. Na koncu je avtorica podpisala kar nekaj bralnih kazalk, ki so se učencem razdelile v razredih. Od gospe Cvetke Sokolov smo se poslovili s simboličnim darilom, delom učencev naše šole.

Upamo, da je nastop pisateljice, ki je potekal v nacionalnem mesecu skupnega branja, dodatno motiviral učence za branje. Zahvaljujemo se ji za lepo druženje.

(Skupno 26 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost