Skoči na glavno vsebino
Select Page

V četrtek, 16. 12. 2021, je v okviru programa Srečanja z ustvarjalcem, ki ga organizira in sofinancira društvo Bralna značka Slovenije pod pokroviteljstvom ZPM Slovenije, na našo šolo prišla avtorica številnih knjig za mlade Nataša Konc Lorenzutti. Medse so jo sprejeli tako osmošolci, kot tudi četrtošolci. Z osmošolci se je pogovarjala o knjigi Avtobus ob treh, s četrtošolci pa o knjigi Kakšno drevo zraste iz mačka. Obe knjigi sta bili razpisani za tekmovanje iz slovenščine za Cankarjevo priznanje.

O srečanju so zapisali nekaj vtisov:

Ko smo prišli v avlo, sem bila zelo vesela, da jo vidim. Najbolj se mi je zdelo zabavno, ko je pokazala pesem. Zelo lepo je predstavila kamišibaj. Vesela sem bila, ker nam je dala avtograme.

Ela Gregorič, 4. a

Na stopnice sem se usedla, kot da je to najpomembnejši dogodek mojega življenja. Nataša Konc Lorenzutti me je presenetila s številom knjig, ki jih je napisala: romani, slikanice, debele knjige, celo pesmice. Bila je smešna, ko je pripovedovala zgodbe ob kamišibaju. Med srečanjem je pozabila na eno pesem, kar mi je bilo smešno.

Anouk Kippel, 4. a

Bilo je zelo zanimivo in zabavno. Še posebej mi je bil všeč kamišibaj.

Max Vidmar, 4. c

Bilo je lepo. V tišini smo poslušali, kar nam je povedala. Ni bila dolgočasna. Dobili smo njen avtogram.

Bajram Mehmeti, 4. c

Najbolj mi je bilo všeč, ko je predstavila kamišibaj. Lepo je govorila pesmi. Dala nam je avtograme. Tega sem se najbolj razveselila.

Tinkara Koren, 4. b

Predstavila nam je dva kamišibaja. Všeč mi je bilo, ker je odgovorila na vsa moja vprašanja in vprašanja sošolcev. Zame je najboljša pisateljica. Rad berem njene knjige. So moje najljubše.

Rene Trampuž, 4. b

Danes, 15.12.2021, smo se osmošolci zjutraj, ob 8.00 a avli srečali s pisateljico Natašo Konc Lorenzutti. Pogovarjali smo o začetku njenega pisanja. Povedala nam je o vzponih in padcih, o kritikah, a kljub vsemu še vedno nadaljuje s pisanjem. Večji del pogovora je tekel o knjigah Avtobus ob treh in Gremo mi v tri krasne, ki sta bili nagrajeni za projekt Rastem s knjigo, na kar je zelo ponosna. Sicer nas je malo osmošolcev postavljalo vprašanja, je gospa Nataša kljub temu lepo in zanimivo ter z veseljem izpeljala uro. Najbolj zanimivo se nam je zdelo, kako pisateljica v vsak lik zgodbe vključi svoje življenjske izkušnje, čustva, zgodbe… Povedala nam je tudi, da nima najljubše knjige, ker ji je bolj pomembno mnenje bralcev/bralk in njihovih kritik. Videli smo, koliko truda in časa je vloženega v vsako od knjig/zgodb izpod njenega peresa. V veselje nam je bilo izvedeti potek nastanka knjige, njeno ozadje in zgodbe, iz katerih je črpala ideje za dober in kvaliteten mladinski roman. Vsi osmošolci se gospe Nataši iskreno zahvaljujemo za današnji obisk.

osmošolci

 

(Skupno 132 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost