Skoči na glavno vsebino
Select Page

V okviru izmenjave za učitelje Erasmus+ sva se v sredini novembra odpravili na Malto, kjer sva se udeležili enotedenskega izobraževanja z naslovom Empowerment in ICT Skills, ki ga organizira mednarodna šola ETI na Malti. Pridružili sva se manjši skupini učiteljev iz Poljske in Nemčije. Prva dva dneva smo posvetili postavljanju svoje spletne strani in urejanju bloga s pomočjo Googlovega orodja Blogger. Sledilo je spoznavanje različnih spletnih orodij za interaktivno učenje, kot so Learningapps, EdPuzzle in druge. V četrtek in petek pa smo se ukvarjali z orodji za snemanje in obdelavo video in avdio posnetkov.

Poleg učenja uporabe različnih spletnih orodij smo spoznavali tudi malteško zgodovino, kulturo in kulinariko. Z udeleženci tečaja in učiteljico smo si izmenjali nepogrešljive nasvete za hibridno poučevanje in izkušnje s poučevanjem na daljavo. Primerjali smo covidne ukrepe v različnih državah in načine, kako jih implementirati pri organizaciji pouka.

Pridobljeno znanje in izkušnje bova uporabili pri pouku svojih predmetov in jih delili z ostalimi učitelji. Ena prvih priložnosti za uporabo novih veščin se je pokazala že na Malti, saj se je naša šola preko programa eTwinning povezala z osnovno šolo na Poljskem. Pri tem projektu bodo učenci s pomočjo spletnih orodij posneli in uredili video posnetke, na katerih bodo predstavili sebe in pouk na naši šoli.

Obisk Malte in celotno izobraževanje sta bila enkratna izkušnja, ki bi jo z veseljem ponovili.

Tukaj lahko preverite svoje poznavanje Malte.

Katja Furlan in Kristina Angelov Troha

(Skupno 87 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost