Skoči na glavno vsebino
Select Page

Tudi v letošnjem šolskem letu obeležujemo DAN SLOVENSKE HRANE, ki je tretji petek v novembru, torej na petek, 19. novembra 2021  s TRADICIONALNIM SLOVENSKIM ZAJTRKOM. Ta dan se bo tradicionalnemu zajtrku pridružilo tudi tradicionalno kosilo z joto in vipavskimi štruklji.

Naš zajtrk  je sestavljen iz kruha, mleka, masla, medu in jabolka lokalnih dobaviteljev.

S tem projektom želimo ozaveščati o :

  • pomenu in prednostih lokalno pridelanih živil v naši prehrani,
  • pomenu domače pridelave in predelave,
  • pomenu zajtrka v okviru prehranjevalnih navad ter kulturnem uživanju hrane,
  • pravilnem ravnanju z odpadki, ki nastajajo pri vsakodnevnih dejavnostih in racionalnem ravnanju z embalažo ter zavržkih hrane in
  • pomenu gibanja in športnih aktivnosti.

 

RAZPORED PO UČILNICAH ZA TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK:

 

1.r  – 5.r in oddelki s prilagojenim programom: 7.45 v matični učilnici

 

6.r – 9. r: 7.45 v učilnici po razporedu

RAZRED učilnica
6. A U7
6. B U14
6. C U20
7. A U5
7. B U12
7. C U14
8. A U16
8. B U13
8. C U21
9. A U19
9. B U10
9. C U11

(Skupno 29 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost