Skoči na glavno vsebino
Select Page

V šolsko leto 2021/2022 smo v šolski knjižnici vstopili delovno. Poleg  vračanja gradiva  in redne knjižnične izposoje ostajamo v rednih stikih z uporabniki še na druge načine. Knjižničarke vstopamo v oddelke na predmetni stopnji s predstavitvijo knjižnih novosti in z obeležitvami spominskih dni (17. september – dan zlate knjige). Na razredni stopnji smo sprejeli prvošolce, z drugošolci smo ponovili pravila knjižničnega reda in izposoje.

V ostalih razredih smo spoznali ustvarjalko Natašo Konc Lorenzutti. Njena dela letos obravnavamo v sklopu priprave na Cankarjevo tekmovanje.  V oddelkih OPB- ja  redno beremo ljudske pravljice mlajšim bralcem. Nekateri oddelki zelo radi poustvarjajo v obliki pisane beseda ali v obliki risb. Na tak način smo sodelovali z vsemi oddelki matične šole, podružnične šole in OPP NIS.

Pripravili smo kotiček raziskovanja za radovedne bralce. V mesecih septembru in oktobru predstavjamo Janeza Vajkarda Valvazorja. Ogledate si lahko tudi razstavi  pesnika Andreja Rozmana Roze ,  ki je prejel Levstikovo nagrado 2021 za izvirno leposlovje  in pisatelja Damijana Šinigoja, ki je  za svoje delo Kjer veter spi prejel nagrado desetnica.

Ob dnevu športa (23. septembra) smo pripravili razstavo na temo športa. Upoštevamo načela avtorja Mihe Kovača, ki je v svoji knjigi Berem, da se poberem predstavil   deset razlogov za branje knjig v digitalni dobi.

Z rednim nakupom knjižnih novosti sledimo  tudi prednostnim ciljem naše šole. S knjigami Kaj misliš, kdo j, Kaj sploh je to in Petdeset abstraktnih izumov  ponujamo učencem možnosti za razvoj  kritičnega mišljenja  v vseh triadah naše šole.

Na tak način  smo obeležili  tako nacionalni mesec skupnega branja (september) in mesec šolskih knjižnic, ki poteka  pod sloganom Pravljice in ljudske povesti po svetu (oktober).

Veseli smo, da se je izposoja gradiva vrnila v stare tire. Pri urah slovenščine smo izposodili prvo knjigo domačega branja, ostali zvesti bralci si lahko v prostem pristopu izbirajo gradiva.

Z naštetimi dejavnostmi  spodbujamo  radovednost ter  izboljšujemo branje in aktivnosti, povezane z razvojem otrokove in mladostnikove domišljije.

(Skupno 8 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost