Skoči na glavno vsebino
Select Page

Kako dolg je čas

Nacionalni projekt Rastem s knjigo se je v tem šolskem letu uradno pričel 4. 1. 2021. Letošnji projekt se je zaradi epidemioloških razmer v državi, zaradi covid-19, na naši šoli izpeljal virtualno.

Srečanje je vodila šolska knjižničarka, koordinatorica projekta na šoli, ki je v kratkem uvodu pozdravila vse prisotne in namenila nekaj besed o pomenu omenjenega projekta. Učenci 7. a ter učenke 7. OPP NIS so prisluhnili gospe Škvarč, bibliotekarki iz Lavričeve knjižnice, v četrtek, 18. 1. 2021, 3. šolsko uro, učenci 7. b in 7. c pa istega dne 5. šolsko uro.

Ga. Nika Škvarč je izredno simpatično predstavila zgodovino naše splošne knjižnice, njene posamezne oddelke in lokacije, domoznanstvo ter za učence pripravila navodila za iskanje in naročanje gradiv po COBISSU. Slednje smo z njenim dovoljenjem naknadno objavili tudi v spletni učilnici za knjižnico. Ob zaključku virtualnega srečanja so učenci v dar prejeli letošnjo knjigo Kako dolg je čas.

V prvem tednu po zimskih počitnicah je sledila nadgradnja projekta. V medpredmetni povezavi med šolsko knjižnico in likovno umetnostjo so sedmošolci prisluhnili šolski knjižničarki ob predstavitvi avtorja knjige Kako dolg je čas Mateja Dolenca s priročno razstavo njegovih knjig, ki jih ima šolska knjižica.

Sedmošolci so pisatelja spoznali skozi kratke ilustrativne odlomke njegovih del.

Nadaljevanje ure je prevzela likovna pedagoginja, učenci so likovno poustvarjali ob ilustracijah Ane Maraž. Prav njene ilustracije so dale pečat vizualni podobi letošnje knjige, ki jo je JAK RS izbral za obdaritev sedmošolcev. Podarjeno knjigo lahko sedmošolci preberejo v prostem času, za bralno značko ali za domače branje po izbiri. En izvod omenjene knjige je v dar prejela tudi šolska knjižnica. Knjiga Kako dolg je čas je bila razstavljena tudi med knjižnimi novostmi.

(Skupno 65 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost