Skoči na glavno vsebino
Select Page

Dragi učenci in učenke, spoštovani starši!

Od torka, 9. 2. 2021, dalje bodo imeli pouk v prostorih šole poleg učencev prilagojenega programa tudi učenci 1., 2. in 3. razreda.

Bistvena sprememba v primerjavi z organizacijo pouka jeseni 2020 bo ta, da bodo v jutranjem varstvu in v podaljšanem bivanju v posamezni skupini le učenci enega oddelka.

V veljavi pa ostajajo vsi ostali ukrepi za preprečevanje okužb, ki smo jih izvajali že v jeseni:
– učenci v skupnih prostorih uporabljajo obrazne maske,
– učenci učilnice zapuščajo le pod nadzorom učitelja,
– učenci pazijo na ustrezno medsebojno razdaljo z ostalimi učenci, ki znaša vsaj 1,5 metra.
Vsa ta navodila bodo učencem povedali učitelji v torek, bo pa učencem to lažje sprejeti, če jim jih boste razložili tudi vi.

Prosimo, da v šolo pridejo le zdravi otroci, ki zadnja dva tedna niso imeli stika z okuženo osebo. 

 

VSTOPANJE V ŠOLO

Učenci bodo v šolo vstopali posamezno in pri tem bodo upoštevali varnostno razdaljo (talne označbe). 

Starši ne boste vstopali v šolsko stavbo, zato se boste od otrok poslovili že ob dvoriščni ograji.

Učenci prvega razreda prihajajo v šolo med 6.00 in 8.00. V prostore šole prihajajo skozi  stranski vhod (pri učilnicah za 1. in 2. razred).

Ostali učenci pridejo v šolo ob 7:45. Učenci 2. a in 2. b vstopajo skozi stranski vhod tako kot prvošolci. Učenci 2. c in 3. razreda vstopajo v šolo skozi glavni vhod.

Takoj ob vstopu v šolo si bodo razkužili roke in odšli v svojo učilnico. V šolo vstopajo učenci z obraznimi maskami, ki jih uporabljajo tudi v vseh skupnih prostorih šole. Garderobe ne bodo uporabljali, ampak se bodo preobuli v copate pred svojo učilnico. Čevlje odložijo pod klop, ki je pred njihovo učilnico.

Učenci 3. A imajo matično učilnico v učilnici 4. a.

JUTRANJE VARSTVO
Organizirano bo le za učence 1. razreda. Urnik jutranjega varstva ostaja nespremenjen. Učence bo ob vhodu v šolo sprejela dežurna oseba, ki bo otroka usmerila v njegovo učilnico.

Za učence 2. in 3. razreda jutranje varstvo ne bo organizirano. Učenci teh razredov bodo takoj, ko bodo prišli v šolo, šli do svoje učilnice, kjer bodo počakali na začetek pouka. Prosimo vas, da NE pridejo učenci, ki so doma iz Ajdovščine, v šolo pred 7.45.

ODHOD OTROK DOMOV
Ker starši ne boste vstopali v šolsko stavbo, bo ob vhodu dežurni učitelj, ki bo odhajal po otroke v učilnico, če bo to potrebno. Lepo vas prosimo, da upoštevajte ure odhoda otrok iz šole, ki ste jih napisali v vprašalniku. S tem boste pomagali vašemu otroku ohranjati občutek varnosti, nam pa boste olajšali upoštevanje varnostnih ukrepov ob odhodu otrok domov. Za tiste otroke, ki bodo šli sami domov, morate starši dovoljenje za odhod podati pisno (v beležko).

VOZNI RED AVTOBUSOV

Prevoza na relaciji Slokarji – šola Lokavec – šola Ajdovščina ne bo.

Na ostalih relacijah bodo zjutraj avtobusi vozili po voznem redu, ki je veljal pred karanteno. O morebitnih spremembah vas bomo obvestili v ponedeljek.

Tisti učenci – vozači, ki kosijo, gredo po pouku na kosilo. Preobujejo se pred učilnico in v jedilnico vstopajo obuti. Po kosilu pred šolo počakajo na učitelja, ki jih bo pospremil do avtobusa. Odvoz bo predvidoma ob 13.00.

Drugega odvoza ne bo.

Upam, da bo za vašega otroka povratek v šolo prijetno doživetje, kljub omejitvam, ki jih bomo morali upoštevati. Vsi delavci šole se bomo trudili, da bo to res tako.

Želim vam lep vikend in državni praznik!

Irena Kodele Krašna, ravnateljica

(Skupno 79 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost