6. februarja 2020 smo imeli v prilagojenem programu v sklopu kulturnega dne dan odprtih vrat, na katerega smo se učitelji in učenci prilagojenega programa kar nekaj časa skrbno pripravljali.

Staršem, strokovnim delavcem drugih osnovnih in srednjih šol smo predstavili naše delo in dogajanje na naši šoli. Najprej smo predstavili krajši kulturni program, v katerem smo s petjem, igro in filmom, v katerih so nastopali učenci, spoznali življenje Ivana Cankarja, s tem pa tudi pokazali, česa vsega so učenci sposobni in kako domišljija nima meja.

S svojo udeležbo na dnevu odprtih vrat nas je počastil tudi župan občine Ajdovščina, gospod Tadej Beočanin, ki je učence pozdravil in jim čestital za uspešno delo. Navzoče je pozdravila tudi ravnateljica naše šole, gospa Irena Kodele Krašna, ki je po prireditvi obiskovalce povabila na kratek ogled in predstavitev šole. Sledile so hospitacije v razredu, kjer so obiskovalci lahko videli, kako pri nas poteka učenje, sodelovanje z rednimi oddelki OŠ, kakšne didaktične pripomočke uporabljamo …

Kasneje smo učitelji pripravili še kratko predstavitev, s katero smo navzoče seznanili s potrebnejšim opisom programa in našega dela.

Popoldne smo svoj kulturni program predstavili tudi staršem otrok. Na koncu je sledilo še krajše druženje ob soku in pecivu, ki so ga posebej za ta dan pripravili naši učenci.

Vtisi učencev:

  • Na dan odprtih vrat smo imeli smo glasbeno-gledališko-filmsko predstavo Zapleteno moje življenje. Na predstavo smo povabili tudi župana in gospo ravnateljico.

Pri pouku smo pokazali našim gostom, kako se učimo in delamo skupaj. Razvrščali smo živali v prehranjevalno verigo. Všeč mi je bilo, ko smo se z gosti pogovarjali in z njimi delili slaščice. Obiskovalci so videli predstavo in ploskali. Pohvalili so piškote.

V šoli mi je najbolj všeč, da imam več prijateljev in da sem se izboljšal. Pri pouku najraje rišem, kuham in računam.

  • Na dan odprtih vrat smo povabili župana in nam je povedal nekaj besed. Njegovega obiska smo bili veseli. V moji šoli mi je všeč, ker imam veliko prijateljev.
  • Všeč mi je bilo, ko smo obiskovalcem igrali na glasbila. Ko je bilo vsega konec, smo se vsi družili ob soku in piškotih. V šoli se naučim veliko novih stvari, delamo poskuse in ustvarjamo z rokami.
  • Obiskovalcem smo predstavili prehranjevalno verigo in pokazali, katera žival kaj je. V šoli mi je najbolj všeč takrat, kadar rišem, slikam, kuham in pečem.
  • V šoli najraje delam poizkuse, grem pri športni ven, kuham, pečem in pri tehniki ustvarjam iz papirja in blaga.
  • V šoli sem se naučila križ kraž, spoznali smo črko D. Najraje grem ven v naravo

Učenci in učitelji OPP NIS

(Skupno 24 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost