Skoči na glavno vsebino
Select Page

Tudi v letošnjem šolskem letu obeležujemo DAN SLOVENSKE HRANE, ki je tretji petek v novembru, torej na petek, 15. novembra 2019  s TRADICIONALNIM SLOVENSKIM ZAJTRKOM.

Naš zajtrk  bo sestavljen iz črnega kruha, bio mleka, bio masla,  medu in jabolka lokalnih dobaviteljev.

S tem projektom želimo ozaveščati o :

  • pomenu in prednostih lokalno pridelanih živil v naši prehrani,
  • pomenu domače pridelave in predelave,
  • pomenu zajtrka v okviru prehranjevalnih navad ter kulturnem uživanju hrane,
  • pravilnem ravnanju z odpadki, ki nastajajo pri vsakodnevnih dejavnostih in racionalnem ravnanju z embalažo ter zavržkih hrane in
  • pomenu gibanja in športnih aktivnosti.

 

RAZPORED ZA TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK:

1.r –  3.r in OPP: 8.00 v matični učilnici

4.r in  5.r: 7.45 v matični učilnici

Podružnica Lokavec: zajtrk v jedilnici po dogovoru s kuharico

6.r – 9.r: samopostrežni zajtrk v jedilnici 7.15 – 8.00 (možnost podaljšanja do 8.10 le za učence vozače)

(Skupno 69 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost