Tudi v letošnjem šolskem letu obeležujemo DAN SLOVENSKE HRANE, ki je tretji petek v novembru, torej na petek, 15. novembra 2019 s TRADICIONALNIM SLOVENSKIM ZAJTRKOM.
Naš zajtrk bo sestavljen iz črnega kruha, bio mleka, bio masla, medu in jabolka lokalnih dobaviteljev.
S tem projektom želimo ozaveščati o :
- pomenu in prednostih lokalno pridelanih živil v naši prehrani,
- pomenu domače pridelave in predelave,
- pomenu zajtrka v okviru prehranjevalnih navad ter kulturnem uživanju hrane,
- pravilnem ravnanju z odpadki, ki nastajajo pri vsakodnevnih dejavnostih in racionalnem ravnanju z embalažo ter zavržkih hrane in
- pomenu gibanja in športnih aktivnosti.
RAZPORED ZA TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK:
1.r – 3.r in OPP: 8.00 v matični učilnici
4.r in 5.r: 7.45 v matični učilnici
Podružnica Lokavec: zajtrk v jedilnici po dogovoru s kuharico
6.r – 9.r: samopostrežni zajtrk v jedilnici 7.15 – 8.00 (možnost podaljšanja do 8.10 le za učence vozače)