Skoči na glavno vsebino
Select Page

Nagradni izlet v neznano so si prislužili učenci 7.a in 7.b, ki so v reševanju MEGA kviza, v šolskem letu 2018/2019, pridobili vseh 5 žigov z obiskom galerij, muzejev ali šolskih razstav.
Pod okriljem Lavričeve knjižnice Ajdovščina so obiskali Narodno galerijo v Ljubljani, ki letos praznuje 100. letnico obstoja. Sodelovanje med Pionirsko knjižnico Centrom za mladinsko književnost in knjižničarstvo ter Narodno galerijo je snovalce MEGA kviza navdahnilo za oblikovanje vsebinskih sklopov posvečenih Narodni galeriji, slikarki Kobilici in umetnijam, ki jih hrani omenjena galerija.
V dvorani Narodne galerije so naši učenci skupaj z vrstniki iz Banja Luke prisostvovali zaključni prireditvi MEGA kviza. Po pogostitvi so si razdeljeni v dve skupine pod strokovnim vodstvom ogledali stalno zbirko. Med razstavnimi slikami so prepoznali sliki Ivane Kobilice Kofetarica in Poletje. Učence je navdušila zgodba o zlatorogu in glavi Janeza Krstnika. Z velikim zanimanjem so si ogledali portret Luize Pesjak in njeno tipno različico za obiskovalce s posebnimi potrebami.
Na poti domov so se v Vipavi osvežili in posladkali s sladoledom.
Za lepo pripravljen izlet se zahvaljujemo organizatorju izleta, Lavričevi knjižnici Ajdovščina.

(Skupno 72 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost