Skoči na glavno vsebino
Select Page

V četrtek, 7. marca 2019, je v sejni sobi občine Ajdovščina potekal 29. medobčinski otroški parlament. Udeležili so se ga mladi parlamentarci iz sedmih osnovnih šol ajdovske in vipavske občine. Našo šolo so zastopali Neja Polanc, Evelin Bajc, Tristan Vrtovec, Aleksander Laketa, Zoja Fras in Aljaž Raspor. Pod njihovim vodstvom so parlamentarci že drugo leto razpravljali o temi »Šolstvo in šolski sistem«. Poleg župana Občine Ajdovščina, g. Tadeja Beočanina, ter podžupanje Občine Vipava, ge. Sonje Lukin, sta učence nagovorili tudi predstavnica Zavoda za šolstvo, ga. Jerneja Bone, ki je spregovorila o temi »učenje učenja« ter predstavnica Zavoda za zaposlovanje, ga. Lučila Hvala, s katero so učenci razpravljali o poklicih prihodnosti in razvoju kariere.

Parlamentarci so ugotovili, da naš šolski sistem ni tako slab in več težav opažajo pri ohranjanju discipline v razredih.  Želijo si pa predvsem več praktičnega pouka, več pouka v naravi, več vsebin, ki bi bile povezane z vsakdanjim življenjem ter takšno organizacijo pouka, ki bi starejšim učencem omogočala več ur pouka pri predmetih, ki so povezani z njihovimi poklicnimi željami.

Ob koncu srečanja so izvolili še predstavnika, ki jih bo 8. aprila zastopal na 29. nacionalnem otroškem parlamentu ter temo, o kateri bi radi razpravljali v naslednjih dveh šolskih letih. Nacionalnega otroškega parlamenta se bo tako udeležila Neja Polanc iz OŠ Danila Lokarja Ajdovščina in tam predlagala temo »marginalizacija«.

(Skupno 150 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost