Skoči na glavno vsebino
Select Page

Ob letošnji 50. obletnici muzikala Moje pesmi, moje sanje smo si zasedba pevskega zbora in dramskega krožka z našimi mentorji ogledali prav to, skoraj 3 ure dolgo glasbeno predstavo v Radomljah. V njej so sodelovala mnoga kulturna društva iz Radomelj, režiral jo je Nejc Lisjak (ki nam je pred začetkom še predstavil priprave nanj in podrobno opisal njihove izkušnje). Uršula Jašovec – glasbeni vodja projekta – pa nam je omogočila, da smo si predstavo s številno igralsko zasedbo lahko sploh ogledali.

Pred kulturni dom smo prispeli okrog šestih. Tam smo pomalicali, zatem pa nas je takoj prevzel režiser, ki nas je odpeljal na balkon, kjer smo imeli dober pogled na orkester, ki je igral v živo. Ogledali smo si tudi tonsko vajo in pregled mikrofonov. Sledil je ogled zaodrja in opis menjav scene ter kostumov. Vseh sodelujočih je bilo ogromno, a so bili zelo dobro organizirani.

Zatem smo se vrnili na balkon in počakali na začetek muzikala.

Ko se je začelo, je bilo zelo posebno, vsi igralci so imeli dobre vokale in bili dobro usklajeni z orkestrom. Luči so dajale dober efekt. Glavno vlogo Marie je odigrala Petra Čebulj, režiser pa je odigral vlogo Maxa. Predstava je trajala več kot tri ure, z enim 15 minutnim odmorom.

Bila je zelo dobra, zelo podobna filmu, a vseeno nekaj posebnega, saj je bilo vse v živo. V predstavi sem zelo uživala in upam, da bomo to izkušnjo kdaj ponovili.

 Iza Kranjc, 9. a

 

(Skupno 108 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost