Select Page

MEJ-MO JIH! ali zakaj so MEJice in MOkrišča pomembna v času podnebnih sprememb

Četrtek, 18. oktobra 2018, ob 18. uri v avli Osnovne šole Danila Lokarja Ajdovščina

Vabimo vas na predavanje »MEJ-MO JIH! ali zakaj so MEJice in MOkrišča pomembna v času podnebnih sprememb«, na katerem boste lahko izvedeli več o vlogi in pomenu teh pogosto prezrtih življenjskih prostorov, tudi z vidika prilagajanja na podnebne spremembe. Predavanje bo podprto s fotografijami, zbranimi v lokalnem okolju, na katerih bodo poleg življenjskih okolij predstavljene tudi živali, ki v njih živijo. Na ta način boste izvedeli več o svojem okolju in gradili znanje na konkretnih, vam poznanih primerih.

Mejice in mokrišča lokalno blažijo vplive podnebnih sprememb, blagodejno vplivajo na naše počutje, zagotavljajo ekosistemske storitve za človeka in so zatočišče mnogim ogroženim živalskim in rastlinskim vrstam. Z ohranjanjem in prepoznavanjem pomena mejic in mokrišč lahko na trajnosten način vplivamo na oblikovanje ozaveščene družbe, ki je sposobna prepoznati večplasten pomen ohranjanja raznolikih življenjskih prostorov.

Predavanje je del projekta »MEJ-MO JIH! – Pomen ohranjenih MEJic in MOkrišč za prilagajanje podnebnim spremembam in ohranjanje biodiverzitete«, ki ga izvaja Herpetološko društvo – Societas herpetologica slovenica skupaj s Centrom za kartografijo favne in flore, vanj pa je vključena tudi naša šola. Projekt je financiran s strani Eko sklada (Slovenskega okoljskega javnega sklada) in Ministrstva za okolje in prostore Republike Slovenije.

(Skupno 144 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost