Skoči na glavno vsebino
Select Page

»Rastem s knjigo« je nacionalni projekt spodbujanja bralne kulture. Z njim poskušamo osnovnošolce in srednješolce motivirati za branje mladinskega leposlovja slovenskih avtorjev ter jih spodbuditi k obiskovanju tudi splošnih knjižnic.«

Letošnje srečanje za sedmošolce se je izpeljalo virtualno prek aplikacije zoom pred zimskimi počitnicami.

V prvem tednu po zimskih počitnicah je sledila nadgradnja projekta. V medpredmetni povezavi med šolsko knjižnico in likovno umetnostjo so sedmošolci prisluhnili šolski knjižničarki, ki je predstavila avtorja Mateja Dolenca in jo obogatila s priročno razstavo njegovih knjig, ki jih ima šolska knjižica. Nadaljevanje ure je prevzela likovna pedagoginja, kjer so učenci likovno poustvarjali ob ilustracijah Ane Maraž, ki je poskrbela za vizualno podobo letošnje knjige Kako dolg je čas, ki jo je Javna agencija za knjigo RS izbrala za obdaritev sedmošolcev.

Učenci 7. razreda so ustvarili čudovite ilustracije v kombinirani likovni tehniki, ki si zaslužijo, da se jih postavi na ogled. Tako smo se z Lavričevo knjižnico, ki je zadolžena za izvedbo nacionalnega programa na naši šoli, dogovorili za postavitev razstave v njihovih prostorih.

Z veseljem vam sporočamo, da so izdelki naših sedmošolcev z včerajšnjim dnem razstavljeni v Lavričevi knjižnici. Vabljeni k ogledu!

Učenci in učenke, ki razstavljajo v Lavričevi knjižnici: AMAR ĐERZIĆ, MIA BREŠČAK, LUKA VRTOVEC, ANAMARIJA VUGA, DAŠA ČERNIGOJ, DAŠA KRAVOS, STELA BALUT, MAJA ČOHA, SAŠA POPOVIĆ, ANDREJA BONE, ALEKSANDRA ZORČ, KIM KOVAČ, ELEN MISLEJ, MARCEL JEŽ, MAJ POLANC, ROK ČOTAR, BOR MARC, NAL ZALAR, ANA DURN, HANA PALJK, TADEJA BONE, LARS HARI, OSKAR RUTAR, MATIJA PANGERC, LEONORE MAZREKU, VALENTIN BAJC, NUŠA ČEHOVIN, TIA ČEHOVIN.

(Skupno 115 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost