Skoči na glavno vsebino
Select Page

V času šolanja na daljavo imajo učenci od četrtega razreda dalje, vsak dan do 18h možnost, da se vključijo na zoom povezavo, ki smo jo poimenovali Zoom Čajnica Danila Lokarja.

To je prostor druženja, kjer se lahko pogovorijo s prijatelji, se »skupaj« igrajo, delajo skupne šolske projekte ali pa se preprosto udeležijo katere od organiziranih dejavnosti.

Pri družabnih igrah smo se igrali vislice, tombolo, »ime, priimek, državo, mesto …«, s poenostavljenimi pravili pa smo se šli tudi razne igre z besedami, kot je Scrabble in reševali težje matematično-logične probleme. Marsikdo od nas si prej ne bi mislil, da je lahko tudi igranje družabnih iger prek računalnika mogoče in celo zabavno.

Srečamo se tudi na ustvarjalnih delavnicah. Do zdaj smo večinoma izdelovali izdelke iz papirja. Nastale so košarice, žabice, metuljčke, zvezdice, zimo pa smo klicali z izrezovanjem snežink.

Imamo pa še veliko idej. V naslednjih dneh se bomo lotili izdelave hiške iz vžigalic. Te seveda ne bomo zažgali, ampak nam bo na koncu v lep okras.

Ob večerih si pa skupaj ogledamo kak zanimiv film ali risanko. Četudi nam povezava kdaj nagaja, ostanemo na povezavi in gledamo do konca, ko si izmenjamo še vtise ob vsem, kar smo videli.

Povezava na čajnico je vedno ista, otroci pa jo vsak dan dobite na svoj mail. Prostora je za vse dovolj, zato le pogumno pridite vsi, ki vam je kdaj dolgčas ali iščete družbo, ki v teh časih ni tako samoumevna, kot je bila pred epidemijo.

(Skupno 82 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost