Skoči na glavno vsebino
Select Page

Spoštovani starši!

Z včerajšnjim dnem je začel veljati Odlok o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2, ki ga je sprejela Vlada Republike Slovenije v petek, 18. 9. 2020.

Ta Odlok predpisuje uporabo zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela obraza pri gibanju in zadrževanju v vseh zaprtih javnih prostorih, kamor sodijo tudi šole.

Odlok se ne uporablja za učence do vključno 6. razreda osnovne šole. Za te učence še vedno veljajo priporočila NIJZ, ki priporočajo uporabo obraznih mask v skupnih prostorih šole.

Za učence od vključno 7. razreda dalje pa je uporaba obraznih mask obvezna v skupnih prostorih, v učilnicah pa le, če tam ni mogoče zagotoviti vsaj 1,5 m medsebojne razdalje.

V tistih oddelkih, kjer je manj učencev, in v času, ko poteka pouk v manjših skupinah, bo mogoče zagotoviti zahtevano razdaljo, tako da takrat učencem ne bo potrebno imeti mask pri pouku. Na žalost pa to ni mogoče zagotavljati za vse oddelke od 7. do 9. razreda in v vseh učilnicah, zato naj imajo učenci maske s sabo in jih tudi uporabljajo, ko je to potrebno.

Velika večina učencev je že včeraj spoštovala določila Odloka, za kar se vsem tem učencem in njihovim staršem zahvaljujem.

Upam, da še naprej ostanemo vsi skupaj zdravi in da bo pouk potekal čim prej tako, kot smo ga bili vajeni v preteklih letih! Do takrat pa se bomo vsi učitelji in ostali delavci šole trudili, da bi pouk kljub omejitvam potekal kvalitetno in da bi se učenci v šoli še naprej počutili sprejete in varne.

Okrožnica MIZŠ

Odlok Vlade RS

Irena Kodele Krašna, ravnateljica

(Skupno 38 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost