Skoči na glavno vsebino
Select Page

V petek, 5. 6. 2020, je na naši šoli za osmošolce potekala predaja ključa, ki ga je po lanski zmagi eno leto hranil 9. b. Oddelka osmega razreda sta izbrala po tri predstavnike, ki so med seboj tekmovali v različnih aktivnostih.

Najprej so prisluhnili kratkim odsekom 20 skladb, pri čemer so morali prepoznati izvajalca (1 točka) in naslov (1 točka). Nato so se pomerili v znanju o 9. b. Kviz je vseboval 20 vprašanj, na primer: Koliko nas je v razredu, koliko učencev nosi očala, kateri učenci se ukvarjajo z določenimi aktivnostmi ipd. Tretja dejavnost je tekmovalcem ob pravilni in hitri izvedbi prinesla 5 točk. Z zalepljenimi palci na dlani so si morali zavezati vezalke. Vzdušje je bilo zelo napeto. Zadnja aktivnost je  bila polna smeha in zabave. Predstavnikom smo na ušesa poveznili slušalke z zelo glasno glasbo, nato pa so z ustnic učenke 9. b morali v dveh minutah razbrati čim več besed. Vsaka pravilno ugotovljena beseda je zopet prinesla 5 točk.

Končni seštevek točk je razkril zmagovalca – ključ si je priboril 8. b! Čestitke zmagovalcem in 8. a za odlično opravljene naloge. Uradni prevzem ključa bo 15. 6. na valeti.

Zahvala gre vsem sošolcem in sošolkam, ki so pomagali pri organizaciji.

Evelin Bajc, 9. b

(Skupno 270 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost