Skoči na glavno vsebino
Select Page

V torek, 8.,sredo, 9., in četrtek 10. oktobra smo izvedle prvi naravoslovni dan Zdrava prehrana.

Učenci so ponavljali, utrjevali in širili znanje o pomenu zdrave prehrane:

  • sestavljali so jedilnike,
  • spoznali so pomen zajtrka pred odhodom v šolo,
  • iskali so pregovore in reke o hrani, jih razlagali ter jih slikovno predstavili,
  • spoznavali pomen lokalno pridelane hrane,
  • trajnostni razvoj Vipavske doline,
  • pomen ekološko pridelane hrane,
  • spoznavali bonton pri jedi,
  • pripravljali pogrinjke za različne priložnosti.

V drugem delu so v parih ali manjših skupinah pripravljali zdrave obroke. Temeljno vodilo je bilo uporabiti lokalno pridelane surovine in priprava jedi po smernicah zdrave prehrane.

Spoznali so različne načine priprave hrane, se urili v merjenju in ročnih spretnostih,  sodelovalnem učenju, kritičnem mišljenju in medsebojnih vrednotah. Poskrbeli so za urejen delavni prostor, dekoracijo mize, predstavitev svoje jedi, se samoevalvirali, kulturno uživali hrano in po opravljenem delu poskrbeli za čisto učilnico.

Vodja naravoslovnega dne:

Marjetica Stopar

(Skupno 116 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost