Skoči na glavno vsebino
Select Page

V torek, 19. marca 2019, je v Tolminu potekal 29. regijski otroški parlament, ki sta se ga udeležili tudi dve učenki naše šole. Medtem ko je Neja Polanc zasedla mesto zapisničarke v predsedstvu, je Evelin Bajc, kot poročevalka izpostavila tri primere dobre prakse, ki smo jih izvajali na šolah v občinah Ajdovščina in Vipava: uvedba tematskih razrednih ur s pomočjo svetovalne službe, dnevi dejavnosti ob katerih smo spoznavali življenje odraslih in se tako učili vsakdanjih gospodinjskih opravil, ki se nam kot otrokom oz. mladostnikom zdijo samoumevna, plačevali položnice ter sestavljali oz. popravljali pohištvo in nenazadnje pouk v naravi, ki se ga bomo v prihodnosti tudi na naši šoli trudili večkrat realizirati.

V drugem delu zasedanja so učenci v mešanih skupinah razpravljali o naslednjih temah ter sprejeli navedene sklepe:

DOMAČE NALOGE

SKLEP: Domače naloge naj bodo obvezne, a v manjših količinah, saj vzamejo preveč prostega časa. Njihov namen naj bo utrjevanje in priprava na ocenjevanje.

E-UČBENIKI IN TEHNOLOGIJA PRI POUKU

SKLEP: Učenci naj imajo možnost kombinirane uporabe e-učbenika in tradicionalnega učbenika s čim več možnostmi izražanja lastnega mnenja in pogleda na stvari.

VZGOJNI PREDMETI

SKLEP: V šoli bi moralo biti več ur namenjenih vzgojnim predmetom, ki učijo za življenje. Pri teh predmetih bi tudi morali ohraniti ocene.

ŠOLA V NARAVI

SKLEP: Šola v naravi bi morala potekati vsako leto, saj tu pridobivamo praktične izkušnje, spoznavamo kraje in vrstnike, pouk poteka bolj sproščeno.

UČENJE ZA ŽIVLJENJE

SKLEP: Šola nam ne nudi dovolj praktičnega znanja. Menimo, da bi moralo biti tega učenja več, saj bi nam tako znanje koristilo za kasnejše življenje.

Ob koncu zasedanja so učenci potrdili udeležbo izbranih zastopnikov na 29. nacionalnem otroškem parlamentu, kjer bodo med drugim predlagali, da v naslednjem šolskem letu razpravljamo o temi “naša prihodnost”.

(Skupno 59 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost