Skoči na glavno vsebino
Select Page

V četrtek, 4. 1. 2018, nas je obiskala gospa Damjana Marc, diplomirana medicinska sestra, ki nam je na zanimiv in poglobljen način prikazala, kako pomembna je skrb za zdrave in čiste zobe.

Zdravje se začne v naših ustih. Prava prehrana ima zelo pomembno vlogo ne le pri zdravju našega organizma, ampak tudi naših zob, zato se moramo v čim večji meri izogibati sladkarijam. Poleg poimenovanja in nalog zob smo spoznali tudi različne bolezni, ki se lahko razvijejo, če ne skrbimo za ustrezno higieno ustne votline. Zobe si moramo umivati vsaj dvakrat dnevno, pri tem pa moramo paziti, da smo natančni. Ob tem ne smemo pozabiti tudi na ustrezno zobno ščetko in primerno zobno pasto. Naučili smo se tudi, kako moramo ravnati v primeru, če se nam zgodi nesreča in se nam odlomi ali odkruši zob.

Med predavanjem smo poskrbeli tudi za razgibavanje. Z gospo Damjano smo izvedli nekaj gibalnih vaj, po katerih smo se zelo dobro počutili. Za še boljšo voljo smo poskrbeli s smejalno vajo.

Po predavanju smo opravili tudi mesečni pregled čistosti zob, ki smo ga zaključili s premazom, ki bo še dodatno zaščitil naše zobe.

 

(Skupno 141 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost