Skoči na glavno vsebino
Select Page

ČETRTI DAN – 17. 6. 2016

Petek je bil zadnji dan šole v naravi. Za spomin smo se po skupinah fotografirali tako, kot smo bili po sobah. Poslikali smo tudi napise z imeni, ki smo jih imeli na vratih. Po krajšem sprehodu smo se z avtobusom odpeljali v Piran. Uživali smo ob gledanju živali v Aquariumu. Morena se nam je celo nasmihala, mi pa smo si mislili: »Ti se kar smej tam za steklom. Mi bomo raje nasmejani na tej strani.«

Piran sta ta dan zaznamovala dva vala:

  1. velik val motoristov in
  2. veliko valov, ki so kar pljuskali čez rob in močili obiskovalce.

Nismo se ustrašili butajočega morja in pogumno odšli mimo njega na sladoled. Na vzpetini piranske cerkve smo se še fotografirali.

Kako lepo bi bilo, da bi se vsako šolsko leto zaključilo s tako šolo v naravi.

 

TRETJI DAN – 16. 6. 2016

Danes zjutraj smo vstali bolj pozno. Odšli smo na zajtrk. Po zajtrku smo pospravljali sobe in si pripravili torbe za na plažo. Vreme je bilo oblačno, morje pa valovito. Nekateri so šli v vodo, drugi so se igrali v mivki, tretji pa so imeli naravoslovne dejavnosti. Kosilo je bilo okusno, vsi smo se razveselili pašte. Po kosilu smo se odpočili in pripravljali na večerno zaključno prireditev. Nekateri so sestavljali besedilo z naslovom Moja morska skrivnost.

Po večerji smo uživali v točkah zaključne prireditve. Prisluhnili smo petju, igranju kitare, harmonike in prečnih flavt, ogledali smo si razne plese – celo brazilsko sambo, prisluhnili smo skečem in kratkim dramatizacijam ter uživali v repanju naših frajerjev. Dominik nam je predstavil delo mladih članov Rdečega križa in nam pokazal, kaj ima v obvezni opremi. S priznanji smo nagradili učence, ki so imeli najbolj urejene sobe. Prireditev smo zaključili s plesom. Tako lepo se imamo, da bi kar ostali še kakšen dan.

Lara, Patricija in Tisa

DRUGI DAN – 15. 6. 2016

Včerajšnji večer je bil glasbeno obarvan. Anja nam je na kitaro zabrenkala Slakovega Čebelarja, Leon pa je na svojo frajtonarico zaigral V dolini tihi. Zraven smo peli in se lepo imeli.

Ponoči je močno deževalo, a nismo slišali, ker smo trdno spali. Zbudili smo se v oblačno in vetrovno jutro. Mislili smo, da danes ne bomo plavali. Po zajtrku se je zjasnilo in odšli smo na sprehod. Najprej so šli dečki, deklice pa so si ogledale film o morski obali. Dečki so se posladkali s sladoledom. Popoldan smo vloge zamenjali.

Na plaži smo se igrali z mivko, nabirali školjke in plavali. Iz mivke smo naredili gradove, potičke, piramide in celo morsko deklico. Morje nas je zibalo, vriskali smo, ko je prišel val in nas poškropil. Prineslo je veliko morske trave. Medtem, ko so nekateri plavali, so imeli drugi naravoslovne dejavnosti. Opazovali so živali, ki smo jih nabrali na morski obali, in si pod mikroskopom ogledali nabrane vzorce.

Pred večerjo so naši fantje igrali prijateljsko nogometno tekmo z ljubljansko osnovno šolo. Kljub velikemu trudu in našemu glasnemu navijanju, smo na žalost izgubili.

Vsak dan tekmujemo tudi v pospravljanju sob. Danes smo vsi dobili boljšo oceno kot včeraj.

V šoli v naravi je lepo.

Neža, Mina in Selin

PRVI DAN – 14. 6. 2016

Srečno smo prišli v Zambratijo. Učitelji so nam predstavili pravila in razporedili smo se po sobah. Vsaka soba si je morala izmisliti ime. Na list smo tudi narisali in se podpisali. List smo prilepili na vrata sobe. Po kosilu nas je najprej pozdravil dež, potem pa sonce. Odšli smo na plažo. Tam smo se kopali in igrali. Voda je bila topla. Po večerji bomo imeli športne igre. Vemo, da se bomo imeli lepo, jutri še lepše kot danes, ker bo več sonca. Dragi starši, zelo vas imamo radi.

Kiana, Julija, Nina, Meta, Nuša, Sara Vidrih, Sara Smodiš, Anela in Tina

 

(Skupno 52 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost